Termékek

Smartvend

Kifejezetten az áru automatás környezet számára több, mint 10 éve folyamatosan fejlesztett vezérlő- és adatgyűjtő elektronika. Innovatív, tökéletes célhardver, mely remekül illeszkedik a Dashboard WEB szolgáltatáshoz. Az automatában elhelyezve interfészein és beépített szenzorain keresztül képes az automata számláló adatainak gyűjtésére (auditra), komplex távfelügyeletre, hőmérséklet, térerő és feszültség mérésre, ajtónyitás átjelzésre, működési adatok továbbítására. Illeszthető hozzá szinte bármilyen kártyaolvasó, mellyel képes akár a legbonyolultabb műszaki hátterű, kezelésében mégis nagyon egyszerű zárt és nyitott készpénzkímélő fizetési rendszerek megvalósítására. Beléptető rendszerét illesztené a céges kávé automaták rendszeréhez? A smartvend alkalmazásával ez egyszerűen és gyorsan megoldható. A céges beléptető kártya az esetek 99%-ban illeszthető. Közvetlenül összeköthető kassza terminállal és felértékelő szekrénnyel, mellyel teljeskörű vállalati készpénzmentes fizetési szolgáltatás valósítható meg. Integrált megoldás, mely egy hardverben integrálja a vending iparágra kifejlesztett telemetriás és készpénzmentes fizetési megoldásokat. Erős mágneses vagy ipari tépőzáras felfogatással egyszerűen  és gyorsan telepíthető bármely automatában.  A smartvend egy igazi kaméleon, illesztése több mint 100+ típusú áru automatán tesztelt, elektronikailag teljesen leválasztott, a vending területen számos helyen megtalálható, nem szabványos kommunikációs megoldásokat is könnyen integrálhatóvá és illeszthetővé teszi.  USB vagy soros portján beépített terminál funkcióval, vagy távolról Dashboard WEB-es felületen programozható. 

A vending "svájci bicskája" ...

A Smartvend technológiai célja egy többfunkciós rendszer kialakítása volt, mely hatékonyan tud segítséget nyújtani az automatákat telephelyeiken felhasználó és azokat kihelyező vállalkozások korszerű fizetési rendszerekkel történő automatás vásárlásaihoz, elszámolásaihoz és teljes üzemeltetési átláthatóságához, mely az új törvényi szabályozás miatt egyre fontosabbá válik. A megoldás lényege az automatás távfelügyelet és a különböző készpénzkímélő fizetési megoldások egy rendszerben történő összekapcsolása. A telemetriának köszönhetően a rendszer az automatákból érkező szinte bármilyen valós idejű üzemeltetési és vásárlási információt meg tud jeleníteni a szolgáltatás webes felületén. Azonnali adatok állnak rendelkezésére mind a vásárlásokról (árak, egyenlegek, termékek, vásárlói szokások stb.), mind pedig az alapanyag felhasználásról. Távolról kezelhetővé válnak az árak, raktárak, receptek, hibaelhárítások stb. és működési probléma esetén mind a felhasználó, mind a szervízes azonnali SMS vagy e-mail értesítést kaphat. A hibákat a rendszer regisztrálja és a WEB-es felületén megjeleníti, így a szolgáltatási szint és minőség mindkét fél számára jól mérhető/ellenőrizhető, a hibák könnyen korrigálhatók. A SMARTVEND szolgáltatási csomagba beépítésre kerültek a különböző innovatív, készpénzkímélő fizetési megoldások: Paypass vásárlás, SIMPLE vásárlás, belépőkártya alapú vásárlás, SMS és Voice Call alapú vásárlás, Supershop vásárlás, stb. A készpénzkímélő fizetési megoldásokkal egyszerűvé és biztonságossá is tehetőek a vásárlások anélkül, hogy pénzváltót kellene az automaták mellé telepíteni. A belépőkártyán alapuló vásárlások pedig nagyon költségkímélően beilleszthetőek egy-egy cég cafetéria rendszerébe, hiszen így pl. a melegital szolgáltatás költsége külön termékre és IT rendszerüzemeltetésre osztható, mely konstrukcióban a cafeteria költségek jelentős része kedvezően elszámolható. A SMARTVEND rendszer rendkívül gyorsan és egyszerűen kiépíthető egy speciálisan erre a célra kifejlesztett egység automatába történő beépítésével, mely bármely szabványos áru automa típussal kompatibilis  és a szolgáltatási funkciói cégre/személyre szabhatóak. Ezzel a megoldással egy olyan előremutató, innovatív technológiát kínálunk, mely kiváló funkciónalitású és átlátható üzemeltetési lehetőségeket teremt a dolgozói ellátásra automatákat használó vállalkozások és az automatákat üzemeltető “vending” vállalkozások között.  A megoldás nagy előnye hogy a rendszer piacvezetőként 100%-ban kompatibilis a NAV új szabályzásával.

 

Telemetria

Azonnali működési és tranzakciós adatok valós időben történő átjelzése. Nagyfokú áru automata kompatibilitás. Hőmérséklet, térerő, feszültség, G-szenzoros ajtónyitás, rongálás érzékelés és egyéb állapotváltozások távfelügyelete. Számos analóg és digitális bemenet, digitális és kontaktus kimenet vezérléshez, különbőző külső szenzorok illesztéséhez. Teljesen leválasztott DC/DC tápegység, beépített lítium akkumulátor a szünetmentes működésért. Dedikált audit portok az automata számlálóinak letöltéséhez. Tranzakció előállítás MDB/EXECUTICE/BDV kommunikációs busz monitorozással illetve akár egyidejűleg EVA/DTS, RHEA, PRINTER audit adatok feldolgozásával. Távárazás, SMS/E-mail éresítés.  MDB SLAVE és SUBSLAVE mód valamint beépített MDB MASTER mód a fizetési perifériák vezérléshez. Beépített LED-ek a kapcsolatok monitorozásához.  Adattovábbítás a mikortranzakciós szerver felé (GPRS/3G) beépített Sierra Wireless GSM modemmel. Egyszerűen cserélhető SIM kártya (T-Mobile/Telenor/Vodafone). ​Védett, biztonságos hálózat bármely mobilszolgáltató hálózatán (speciális zárt rendszerű fix IP címes SIM kátyákkal), vagy roaming kártyákkal. 

 

Készpénzmentes fizetés

Készpénzmentes fizetés: szinte bármivel! Elsősorban zárt rendszerű vállalati beléptető és munkaidőnyilvántartó rendszerek kártyái és kártyaolvasói csatlakoztathatók TTL/RS232 vagy akár a beléptető rendszerek körében igen népszerű Wiegand interfész segítségével. Amennyiben nem tudja milyen típusú kártyája van elég mintakártyákat küldenie és bevizsgáljuk, majd ennek megfelelően ajánlunk kártyaolvasót. A beépített Mifare technológiás olvasón kívül - melyel pl. a szervíz kártya funkciók (töltő és szervízes azonosítás) könnyen, egyszerűen és főleg nagyon biztonságosan megoldhatók -  egyszerre akár két külön olvasó is csatlakoztatható. A vezérléshez közvetlen csatlakoztathatóak bizonyos hűségkártya rendszerek olvasói (pl. Supershop) vagy akár Mastercard Paypass bankkártya és NFC olvasó. Fizethet "voice call - a telefonszámom az azonosítóm" szolgáltatással és akár a parkoláshoz hasonlóan SMS-el valamint az OTP Simple  rendszer bankártyás és QR kód alapú fizetési technológiával is. A terminál támogatja nem csak az on-line hanem az offline fizetést is. Tárolós technológiája révén beépített engedélyezési listák szinkronizálásával a fizetés bizonyos esetekben akkor is működhet, ha épp nincs kapcsolat a központi szerverrel.

Egyéb funkciók

Csatlkakoztassa a vezérlést éttermi vagy büfékben elhelyezett kassza terminállal, saját egyedi kiakaítású flexibilis és biztonságos soros protokollon keresztül. Így kassza rendszerét viszonylag könnyen kevés fejlesztéssel illesztheti az áru automaták rendszeréhez, hogy komplex 100%-os készpénzkímélő fizetési rendszert hozzon létre a vállalatán belül. A készpénzmentes fizetéssel az elszámolás könnyen kezelhetővé válik az áru automatákat pedig nem törik fel a készpénz miatt. A smartvend egy igazi svájci bicska, nem csak a áru automatás környezetben hanem a védőeszköz automaták, visszagyűjtő szekrények és felértékelő szekrények vezérléseként is remekül megállja a helyét. Csatlakozthatható rá külső kijelző, tasztatúra és POS terminál vezérlésként is működtethető. 

Műszaki adatok

Hardver

 • Beépített GPRS/3G GSM kapcsolat Sierra Wireless modemen keresztül. (Q24+, SL6087, SL8082)
 • Duál processzoros működés: Dedikált processzor a Vending és külön a GSM kommunikációhoz
 • 2db Áru automata és fizetési perifériás MDB port: MDB SLAVE/MASTER (Level 1,2,3,4), MDB SUBSLAVE (Level 1,2,3)
 • Opciós beépített Mifare olvasó (13,56Mhz) - A külső olvasó dobozolt vagy OEM olvasó antenna külön tartozék
 • Beépített lithium akkumlátor 2000+ mAh és töltőáramkör
 • Mikro USB Slave port (programozás)
 • Beépített visszajelző LED-ek az automata, audit, GSM és kártyaolvasó kommunikációhoz
 • Erős mágneses vagy ipari tépőzáras felfogatás
 • 2db kontaktus kimenet (Relé 1,2)
 • 8db I/O digitális ki/bement (külső vezérlésekhez, perifériákhoz pl. paralell érmeviszgáló)
 • 2db analóg bemenet (külső szenzorokhoz)
 • 2db Audit vagy telemetriás port (RS232/TTL, EVA/DTS (DEX), DDCMP, RHEAVENDORS telemetria, QB kassza, SODEXO kassza
 • Normál méretű SIM kártya fogalalt
 • Teljesen leválasztott DC/DC tápegység
 • 5V/12V tápfeszültség (max 100mA/12V)
 • GSM antenna kimenet (GPF, MHD, YAGI)
 • Wiegand port (beléptető kártyák illesztéséhez) 

Környezet/Szabványok/Méretek

Működési környezet:

 • Működési hőmérséklet tartomány: 0-70 celsius
 • Tárolási hőmérséklet tartomány: -30-75 celsius
 • Páratartalom: max. 95% relatív, nem kondenzált
 • Bemeneti tápfeszültség tartomány: 12VDC-42VDC
 • Szünetmentes áramellátás: 48-96 óra
 • Átlagos élettartam: min. 84 hónap
 • MTBF: >35.000óra

Támogatott szabványok:

 • EVA-DTS (European Vending Association Data Transfer Standard), Level 4,5,6 Adatkapcsolat fizikai réteg DEX/UCS
 • DDCMP (Digital Data Communications Message Protocol)
 • Soros printer protokollok (MEICF560, NRIG26, ZANUSSI BRIO, ZANUSSI BERGAMO, JOFEMAR)
 • Speciális soros VMC telemetriás protokollok (pl RHEAVENDORS)
 • MDB/ICP (Multi Drop Bus / Internal Communication Protocol) Level 1,2,3,4 SLAVE/MASTER
 • Protocol A (Executive)
 • Paralell
 • SPDH
 • Wiegand

Méretek:

 • Szé x Ma x Mé: 77,7mm x 30,1mm x 127,7mm
 • Súly: 150g